Roppant fontos motoros felszerelés a túradoboz, tekintve, hogy biztonságos, esőtől védett helyet kínál a poggyászoknak és a használaton kívüli bukóknak, egyszersmind elrejti a cuccokat a kíváncsi szempárok elöl.

Aki fel szeretné málházni hagyományos motorkerékpárját, annak be kell érnie az ülés mögé csavarozott csomagtartó kerettel, ámbár erre nem sok minden fér, sőt a felhelyezett holmik rögzítése is elég sok macerával jár. Válasszatok inkább egy strapabíró túradobozt, ugyanis ebben kisebb kacatok és nagyobb táskák, hátizsákok egyaránt elférnek, nem mellesleg akár a lezárót, a dzsekit vagy a szerszámkészletet is elnyeli. Még szerencse, hogy a TomaMotor megannyi kiváló minőségű Givi túradobozzal vár benneteket.

Érdemes előre átgondolni, hogy mit vinnétek magatokkal, és megéri arra is időt szakítani, hogy pakoláskor szépen elrendezzétek a különböző csomagokat a tárolóban, nehogy menet közben összetörjenek vagy szétrázódjanak a kényesebb darabok

 

Talán nem mindenki tudja, hogy az 1978-ban alapított olasz vállalat már fennállása első időszakában komoly hírnevet szerzett tárolórendszerivel és hasznos felszereléseivel, mára pedig a planéta egyik legismertebb motoroskellék-gyártójaként tartjuk számon, érthető hát, hogy a TomaMotor is az ő termékeiket forgalmazza.

Milyen túradobozt vegyek?

Természetesen nem mindegy, hogy milyen jellegű használathoz kerestek megoldást. Városi „futkározáshoz” kiválóan megfelel egy kisebb űrtartamú darab, akárcsak a 410 mm széles, 3 kg-os terhelhetőségű, 30 literes E300-as, hiszen a mindennapi ingázás során általában nem visz magával sok holmit az ember. Emellett a kevésbé robusztus tároló kevesebb helyet foglal, ezenkívül szűk utcákban is könnyebben boldogultok egy olyan modellel, ami oldalirányban nem lóg túl a járművön.

Számítsatok rá, hogy az ultraibolya sugárzás idővel kikezdheti a műanyag héjat, ezért a szabadban tárolt gépek koffereit célszerű letakarni, mi több kifizzetődő bevonni felületüket az UV-sugárzás káros hatásait mérséklő folyadékkal

 

 

Melyik a legjobb túradoboz?

Hosszabb kiránduláshoz válasszatok legalább 45-55 literes változatot, amiben kényelmesen elfér akár két bukó is! Ilyen típusból is találhattok kedvetekre valót a TomaMotornál, szóba jöhet például az E55 vagy a V46 típus, melyek többek között rugalmas lefogatópánttal, fényvisszaverő és nagyobb behatásoknak is ellenálló, többrétegű héjazattal, illetve 10 kilogrammos terhelhetőséggel büszkélkedhetnek.

Egyáltalán nem ördöngösség felpattintani a helyére a túradobozt, melyet általában kulccsal oldható retesz rögzít a motoron, így nem lehet csak úgy meglovasítani. Robogóhoz is ajánlott kisebb típusokat akár 20 ezer forint alatti összegért vásárolhattok Tomáéknál

 

Bármelyikre essen választásotok, garantáltan elsőrangú termék tulajdonosai lesztek, tudniillik a Givi összes doboza könnyen kezelhető nyitómechanizmussal, nehézségek nélkül kitárható és lecsukható fedéllel, precíz illesztésekkel, továbbá szép kivitelezéssel szerez örömteli perceket a motorosnak. Azt se feledjétek, hogy a biztonsági zárnak köszönhetően értékeitek sincsenek veszélyben a magára hagyott járművön! Jó hír, hogy ha netán beletörik a kulcs a szerkezetbe vagy ne adj’ Isten egy tolvaj tönkreteszi a mechanizmust, a TomaMotornál vehetettek gyári zárszettet, amit a bolt szervizében be is szerelnek.