Már több mint negyven éve elérhetőek a Koso elsőosztályú sebességmérői, sőt napjainkban már érzékelőket és más alkatrészeket is találsz a gyártó kínálatában.

Legyen szó kis- vagy nagymotorról, egyaránt igaz, hogy a műszeregység – vagy ahogy a köznyelvben emlegetik, kilométeróra – a jármű legdrágább elektromos alkatrésze. Mivel a gyári cseredarab többszázezer forintba kerülhet és bontottan sem olcsó, vásárlás előtt érdemes körülnézni a piacon, hiszen az utángyártott termékek rendre kedvezőbb árúak és az is előfordulhat, hogy jobbak az eredetinél.

Fordulatszám- és köridőmérők a Kosótól

Noha jobbára a többfunkciós műszerek jutnak eszünkbe a márkáról, napjainkban már számtalan egyéb alkatrész és felszerelés sorakozik a Koso, illetve a cég hazai forgalmazójának honlapján. Egyaránt megtalálod a köridőmérő jeladót és  jelvevőt, a különböző LED-lámpákat, az utólag beépíthető üres- és indexvisszajelzőket, s ha nincs a gépeden, mindössze 12 ezer forintért beszerezhetsz egy formatervezett feszültségmérőt is, ami segíthet megóvni a gép akkumulátorát, feszültségszabályozóját és generátorát.

Tudtad? A Koso már köridőmérőket és jeladókat is készít – utóbbiakkal a hűtőfolyadék és a kipufogógáz hőmérsékletét ellenőrizheted

Persze a sok-sok Koso-alkatrész közül a mutatós, analóg fordulatszámmérők és a többfunkciós műszeregységek a legnépszerűbbek, melyek többféle stílusban készülnek, hogy mindenki megtalálja a motorjához illő darabot. A hagyományos nakedekre és klasszikusokra a Street Chrome Style-t ajánlják, míg a sport- és pályagépekre a fehér vagy fekete hátterű GP-Style lesz a jó választás. Ha nincs hely a motorodon – esetleg a nagy teljesítményű rollereden – a hagyományos sebességmérőnek, akkor a minimalista XR-S 01 lehet a megoldás, hiszen ez mindössze 7 x 7 centis és csupán 87 grammot nyom. A kisméretű DB-01 RN szintén alkalmas lehet bringákra, rollerekre, sőt a gyártó kifejezetten ajánlja is ezekhez, míg az összetettebb, nagyobb egységek szépen illeszkednek a sportmotorok villahídjai fölé.

A Koso Street Black akár klasszikus motorokon is jól mutat, hiszen egyszerű, mindössze 55 mm-es átmérőjű, krómozott ház rejti a színes LCD-panelt

Utóbbiak közül választhatsz analóg fordulatszámmérővel kiegészített változatot vagy a GP-motorok világát idéző, íves, kék háttérvilágítású LCD-t, és mindkettőre igaz, hogy gyorsan, egyszerűen beépíthető, különösen a típusspecifikus adapterek segítségével. A Toma Motornál közel hetvenféle Koso-terméket találsz, és bármelyikre is lenne szükséged, fordulj hozzánk bizalommal, mi pedig segítünk kiválasztani az igényeidhez legjobban illő megoldást!